Domov / Vaje / Taktična vaja Koroške regije
Taktična vaja Koroške regije

Taktična vaja Koroške regije

V organizaciji poveljstva naše zveze in v pokroviteljstvu poveljstva Koroškega gasilskega območja, se je v soboto, 24.10.2015 s pričetkom ob 10.00 uri pričela taktična vaja gasilskih enot koroškega gasilskega območja na območju Livarne Cimos v Vuzenici. Na vaji so poleg vseh PGD iz naše zveze sodelovali še: poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda iz Raven na Koroškem, PGD Slovenj Gradec, PGD Dravograd in PGD Mežica. Na vaji je sodelovalo tudi reševalno vozilo NMP.

Naloga gasilcev je bila gašenje požara zaradi eksplozije peči, posredovanje ob razlitju nevarne tekočine, ki se je razlila v reko Dravo in je bilo potrebno posredovanje z gasilsko-reševalnimi čolni ter reševanje poškodovancev.

Tokrat vaja ni bila le tista ob kateri so svoje znanje pilili in dodatno pridobivali gasilci, nalogo evakuacije so uspešno rešili tudi zaposleni delavci v Livarni Cimos Vuzenica. Kot je dejal direktor podjetja g. Vojko Jeznik, so tudi zaposleni pridobili del znanja, zato je bil vesel, da smo vajo izpeljali prav tam.

Po besedah župana Vuzenice Franja Goloba, smo se gasilci tudi tokrat dobro izkazali, saj smo bili odlično pripravljeni. Si pa želi, da bi bilo takšnih intervencij v resnici čim manj.

Po uspešno zaključeni vaji je sledila analiza, postroj enot in na koncu zaslužena malica za vse sodelujoče v gasilskem domu v Vuzenici.

PGD Vuzenica se zahvaljujemo za sodelovanje pri organizaciji vaje.

Komentarji so zaklenjeni.

Scroll To Top