Domov / Intervencije / OBVESTILO ŽLEDOLOM, 7.2.2014
OBVESTILO ŽLEDOLOM, 7.2.2014

OBVESTILO ŽLEDOLOM, 7.2.2014

Sporočamo vam, da bo predvidoma do torka, 11.2.2014, v Vulkanu odprt nov zavihek za zbiranje podatkov o velikih intervencijah.

Na podlagi zbranih podatkov v Vulkanu se bodo posredovali podatki tudi centru za obveščanje za dodaten vnos intervencij v Spin in prenos v modul Intervencije v Vulkan, kjer boste nato lahko dodali člane še poimensko.
Zaradi velikega števila intervencij tudi ob tokratnih intervencijah beleženje intervencij na centrih za obveščanje ni bilo v celoti mogoče.
Hkrati pa nam bodo vsem skupaj ti podatki služili za pripravo raznih poročil za občine, URSZR, Vlado RS in druge potrebe.

Za intervencije ob žledolomu bosta odprta 2 dogodka:

1. Naziv: Intervencije – Žledolom 2014 – domače okolje, kratek naziv: ŽLED 2014 – doma
2. Naziv: Državni načrt – Žledolom 2014 – Pomoč drugim regijam, kratek naziv: DN – ŽLED 2014 – POMOČ (samo aktiviranje preko GZS!!!)

Podatke bo potrebno vnesti na nivoju PGD za posredovanje enot PGD, poročila pa bo morala potrditi tudi GZ.
Gasilske zveze pa bodo lahko vnesle sodelovanje svojih vozil in vodstva ter morebitne stroške, če so jih plačevale GZ.
Če je sodelovala oprema PGD, gorivo pa je plačala GZ, boste številčno stanje vpisali v PGD, stroške te opreme v EUR pa na GZ. Več navodil bomo poslali ob objavi na Vulkanu.

Rok za potrditev poročil na nivoju GZ bo predvidoma nedelja, 16.2.2014, zato prosimo, da se pripravite za vnos v naslednjem tednu. Le na ta način bomo lahko prikazali realne številke o sodelovanju na vseh intervencijah ob tej veliki katastrofi.

V spletni strani GZS je objavljen seznam podatkov, ki jih boste morali vnesti v aplikacijo, tako, da jih boste lahko doma do torka pripravili. V aplikacijo se bodo vnašale le številke!!!

Hkrati prosimo, da ne pošiljate nobenih ročnih – pisnih poročil, ampak počakate na vnos v aplikacijo.

Sekretariat GZDD

Komentarji so zaklenjeni.

Scroll To Top